Lifestyle

Nëse qëndroni si shokë me ish të dashurin jeni psikopat

Nëse qëndroni si shokë me ish të dashurin jeni psikopat

Lifestyle
Nëse lidhja juaj përfundon me thënien “Shpresoj të mbetemi shokë”, atëherë nuk i keni punët mirë. Sipas një studimi të publikuar në revistën “Personaliti dhe dallimet individuale”, të qëndrosh si shok me ish të dashurin nuk është shenjë e pjekurisë, siç mund ta keni menduar. Dëshmitë e studimit thonë se kjo sjellje në të vërtetë mund të jetë një shenjë e tendencave psikopatike. Studimi, i cili u krye nga studiuesit në Universitetin e Oakland, analizoi tiparet e personalitetit të 861 subjekteve dhe historitë e tyre të marrëdhënieve. /botasot/
15 PIN-at më të zakonshëm – nëse i juaji është në mesin e tyre, ndryshojeni

15 PIN-at më të zakonshëm – nëse i juaji është në mesin e tyre, ndryshojeni

Lifestyle
Nëse e keni këtë numër si PIN të kredit kartelës, ndryshojeni Nëse PIN-i juaj është 1234, atëherë urgjentisht duhet ta ndryshoni – siguria e këtij pini është shumë e vogël. Ju nuk duhet ta mbani PIN-in më të zakonshëm në ekzistencë. Por, si e dimë se ky është PIN-i më i zakonshëm? Epo, të dhënat e fjalëkalimeve janë hakuar me dekada të tëra. Nick Berry, shkencëtar i të dhënave në Facebook, ka përpiluar një listë me 15 numrat PIN më të zakonshëm dhe 15 numrat PIN më të rrallë. Nëse PIN-i juaj është në listën e parë, mos hezitoni ta ndryshoni – e në veçanti nëse PIN-i është 1234 apo 1111. Këta janë 15 numrat PIN më të zakonshëm: /botasot/