Dokument i rrallë kushtuar Skënderbeut

NGA: GJON KEKA

“Engjëjt e dalluar dhe të shkëlqyeshëm,ushtrisë Konstantiniane,dhe urdhërit të martirëve të dalluar të shenjtit Gjergj,shkruar greqisht dhe përkthyer në latinisht, kushtuar Burrit fisnik Gjergj Kastrioti i origjinës Epirote, dhe dedikuar Dukëve dhe Princave të shkëlqyer, Dhimitrit, Mihalit,Kantakuzenit, Engjëllit, Flavit ,Komnenit. dhe zotëruesve të tashëgimisë së Moldavisë dhe Besarabisë.“

– Këtë dokument e gjeta në librin „Constitutio definitoria sacrae angelicae auratae[…],1755.“

Përkthimi i tekstit nga latinishtja në shqip u bë nga miku im porf.Jahja Drancolli.)
/botasot/